Hjemme hos Lars

– Takk Gud for en håndverker med tydelige anbefalinger.

Det stod igjen én original list da de kjøpte leiligheten. Lars Myren gjentar hvor glad han er for at Olav var bestemt på at det var originallister de skulle ha.

Han og ektemannen ønsket å forandre på mye før de flyttet inn. Deres oppfatning er at mye oppussingsarbeid var utført av tidligere eier, ikke av profesjonelle håndverkere.

– Det som er kjekt med å bruke Olav sitt byggefirma, Uls Bygg, er at vi kjenner hverandre godt nå.

Bekjentskapet startet med oppussing av barndomshjemmet, deretter en leilighet i sentrum, så denne.

– Han har til og med vært med oss på tre visninger, inkludert på denne og den forrige leiligheten. 

«Svart kan være en lykkelig farge»

I forrige oppussingsrunde malte de både tak og vegger i svart-farger. Han fleiper med at Olav nå tror at alt alltid skal være svart hos dem.

Lars Myren minner om at det finnes mange typer svart. Lyset og rommet avgjør hvordan fargen oppleves. I hans leilighet slippes mye lys inn og det er 3 meter under taket. Svart kan være kult, sofistikert, dramatisk og litt rampete, smiler han.

Sofaer, puter, tepper, pyntegjenstander og malerier bryter med de mørke veggene. Varme jordfarger i interiøret gir god høststemning. Lars røper at puter og pynt snart blir byttet ut med noe mer julete og at de bruker andre farger igjen i sommerhalvåret.

Det beste med leiligheten

På spørsmål om hva han er mest fornøyd med, svarer han «listverket»!

– Det er så pent gjort! Ofte kjenner jeg på hvor fornøyd jeg er med listene her.

Leilighetens mange ledninger er på elegant vis skjult bak de breie listene. Han trekker frem flere gode valg de har gjort. Flisene på kjøkkenet er behandlet med et middel som gjør at fettet ikke fester seg like lett. I gangen er det elektriske pent «pakket inn» i vegger og tak. Dessuten er han strålende fornøyd med utsikten. Fra femte etasje har han nydelig utsikt mot fjord, fjell og Ålesund by.
Interesse for interiør

Bygården fra 1905. Den er av mur, har snirklete, fargede detaljer og høye vinduer med hvite sprosser. De 100 kvadratmeterne er delt inn i tre stuer, et soverom, kjøkken og bad. Et tomt «bonusrom» bruker Lars som atelier.

Rosettene i taket er beholdt og listverket i opprinnelig 1900-tallsstil rammer inn de moderne, lekne, kontrastfylte rommene. Få hjem er innredet vakrere eller mer gjennomført. Det er mørkt, men slettes ikke dystert. Kontraster finnes hele veien. I materialvalg, farger, pris og stemning. Eksempelvis lettes alvoret i den elegante stilen, med innslag av humor. Tegneseriefiguren Snoopy har fått en kraftig, over måte verdig ramme. En herskapelig ringeklokke har skriften «Press for Champagne».

Flere av de større maleriene i leiligheten har Lars selv malt. Litografiet av Frans Widerberg, som også henger på veggen, minner litt om teknikkene han selv bruker. Ingen skarpe kanter, flere lag, varme farger, litt abstrakt, kanskje.
Gode samarbeidspartnere

Lars virker å ha et stort nettverk og å ta vare på bekjentskapene sine. Mye av interiøret har han kjøpt av Randi og jentene på Karisma Interiør i Ålesund.

– De kan skaffe så godt som alt!

Han handler også på Slettvoll, helst fra lageret deres. I Leiligheten har han ting fra SixBondStreet og andre forhandlere i Danmark og Nederland. RocketStGeorge i London er en ny favoritt. Midtgaard Design i Langevåg er i følge Lars utrolig dyktig på møbeltapetsering. Han viser frem sengegavlen og skryter av arbeidet som er gjort.
– På rør bruker jeg Rune Kvam, SEAS gjør det elektriske, maling og tapetsering gjør Steffen i Skodje Malerservice og Olavs arbeidere i Uls Bygg tar seg av snekringen. Gode folk skal man ta vare på, sier han.

– Når jeg får samarbeide med disse, sover jeg trygt om natta.

Lars ønsker seg etter hvert et nytt prosjekt. Han er helt sikker på at dette ikke er endestasjonen.

For øvrig tar han oppdrag som interiørkonsulent/-designer. På Instagram inspirerer han andre gjennom interiør-profilen sin lmdesignstudio_cruiserlars. Han har over 44k følgere.

Hvordan lar du deg inspirere?

Lars Myren og hunden Vidar.
IMG_3602
Gulvet og veggene er malt i en mørk gråtone.
IMG_2792
IMG_2766
IMG_2720
IMG_2690
Teglsteinsveggen på soverommet er beholdt.